Tehnologija TEHNOLOGIJA U ZOO-u

Orangutani koji vole iPade

Mladi orangutan crta prstom po iPadu i dodiruje zaslon jezikom, nakon čega počinje svirati njegova omiljena melodija - u zoološkom vrtu u Milwaukeeju orangutani su nadareni za visoku tehnologiju i igraju se njome

Orangutan Mahal i dvojica njegovih srodnika uskoro će se moći koristiti svojim iPadom u još zanimljiviju svrhu - kako bi se izravno, putem interneta, mogli 'viđati' s orangutanima iz drugih zooloških vrtova.

Te životinje su već očarane snimkama drugih orangutana koje mogu vidjeti na tabletu, ističu čelnici te ustanove na sjeveru Sjedinjenih Država, ali možda će im još zanimljivija biti video komunikacija 'uživo'.

'Možda će biti potpuno ravnodušni, ali koliko ih poznajem, mislim da će shvatiti kako slika dolazi izravno i da gledaju u drugog orangutana', rekla je Trish Kahn, voditeljica odjela primata u zoološkom vrtu u Milwaukeeju.

I u drugim ustanovama organutani se zabavljaju tabletima zahvaljujući udruzi Orangutan Outreach koja je pokrenula kampanju 'Apps for Apes' (Aplikacije za majmune), kada su vidjeli kako se te životinje u Milwaukeeju rado igraju s iPadima.

Kampanja ima dvojaku zadaću: omogućiti životinjama da razvijaju inteligenciju i potaknuti posjetitelje da se uključe u kampanju za zaštitu te ugrožene vrste.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još