tportal.hr

Zagreb
+5
Osijek
+7
Pula
+5
Rijeka
-
Zadar
+6
Split
+13
Dubrovnik
+10

HIPSTERSKE FOTKE

Instagram stigao na Android

Popularna aplikacija za fotografije dostupna je preko Google Playa. Što nudi i što je potrebno da biste se priključili milijunima njenih korisnika?

Datum objave:
4.4.2012 9:48

Zadnja izmjena:
4.4.2012 10:45

Besplatna aplikacija, koja omogućuje da na digitalno snimljene fotografije primijenite različite filtre te povezivanje i razmjenu sadržaja preko društvene mreže, dosad je bila dostupna samo korisnicima iPhonea i iPada. Skinuli su je više od 30 milijuna puta.

Inačica za Androide trebala bi imati identičan izgled kao i ona za Appleove uređaje, ali ne i sve mogućnosti, bar zasad.

Za prijavu ćete trebati adresu e-pošte, korisničko ime i lozinku. Korisnički račun možete povezati s vašim računima na Twitteru, Facebooku, Foursquareu i Tumblru.

Instagram će vas za svaku fotografiju pitati gdje ju želite podijeliti. Ako želite, možete je objaviti i podijeliti samo na tom servisu.

Nakon što riješite registraciju i povezivanje možete početi fotografirati Instagramovom kamerom. Ima jednostavan softverski upravljački mehanizam temeljen na Flashu i dugme pomoću kojeg jednim kuckanjem birate hoćete li koristiti prednju ili stražnju kameru.

Za obradu snimljenih fotografija na raspolaganju vam je 18 filtra, od kojih će svaki malo promijeniti vaše djelo. Zajedničko im je to što svi prizivaju sličan retro/stari prizvuk. Uz to, fotografije možete zaokretati, dodati im graničnike i posvijetliti.

Što se zajednice tiče, možete pratiti što drugi instagramaši rade i objavljuju, lajkati ih, komentirati i listati najpopularnije.

Instagram za Androide preuzmite na Google Playu.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


tportal aplikacija

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr