Tehnologija IT KONFERENCIJA U OPATIJI

Fizički WinDaysi zatvoreni, ostaju još virtualni

Deveti po redu WinDaysi završili su danas u 19 sati, do kada su trajala zadnja predavanja. Iako je fizički dio konferencije zatvoren, ostaje još jedan, virtualni dan

Što se tiče događaja za medije, posljednji dan konferencije je zapravo završio još ujutro s predstavljanjem Microsoftovih poslovnih rješenja, tako da je većina novinara odmaglila kućama nedugo nakon toga. Predavanja su trajala do 19 sati, a zahvaljujući novom konceptu ovog događanja koji uključuje i virtualni dio, konferencija još nije posve zatvorena, već će trajati i sutra. Možete je pratiti na ovoj adresi.

Sa oko 1.500 sudionika i tek nešto smanjenog opsega, ovogodišnji su WinDaysi odoljeli recesiji, što se vidjelo po gužvama u opatijskim klubovima i tradicionalnim mukama po parkingu. Bit će zanimljivo vidjeti kako će sljedeći WinDaysi izgledati što se tiče opsega, pogotovo s obzirom na to da će to biti jubilarna, deseta po redu konferencija.

Sadržajno, WinDaysi nisu razočarali: Microsoft ima mnoštvo nadolazećih, izuzetno važnih proizvoda i usluga (Windows 7, Windows Mobile 6.5 i tako dalje) te se na oko 160 predavanja moglo čuti dosta toga zanimljivog. Među najavama s WinDaysa svakako se ističe T-HT-ov plan ubrzanog razvoja optičke infrastrukture, dok je među proizvodima najviše pažnje pobudio Surface, kojim su se baš svi htjeli poigrati.

Kratak pregled događanja s prva dva dana konferencije možete pogledati u video obliku.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još