Tehnologija MICROSOFT NA MOBITELIMA

Windows Phone Marketplace stigao u Hrvatsku

  • Autor: M. W.
  • 29.3.2012 11:34:50
  • 29.3.2012 10:50:28

Uz Hrvatsku, dućan online za Microsoftovu mobilnu platformu od 28. ožujka dostupan je i u Bugarskoj, Kostarici, Estoniji, Islandu, Latviji, Litvi, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Turskoj, Ukrajini i Venezueli

Microsoft je ovu godinu odabrao za agresivno širenje.

Prije koji mjesec Windows Phone Marketplace postao je dostupan u Argentini, Kini, IndoNenziji, Maleziji, Peruu i Filipinima, čime je dosegao broj od 54 zemalja. Ako se pribroji novih 13, penje SE na 67.

A očekuje se i skoro otvaranje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bahreinu, Iraku, Saudijskoj Arabiji, Kataru, Kazahstanu, Izraelu, Tajlandu i Vijetnamu, piše na službenom Microsoftovom blogu.


Ujedno, strateško partnerstvo s Nokijom izrodilo je prvim pametnim telefonima te tvrtke NA operativnOm sustavU Windows Phone. Modeli Lumia 710 i 800 - od kojih obje tvrtke očekuju puno - predstavljeni su nedavno i u Zagrebu, o čemu smo pisali u članku 'Lumije stižu u Hrvatsku početkom travnja'.

Zbog tehničkih razloga, moglo bi proći nekoliko dana prije no što Marketplace postane vidljiv na mobitelima u Hrvatskoj i drugim novim tržištima. Pa se strpite još malo.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još