Tehnologija NADOGRADNJA ZA AVG

Nemoj me pratiti online

  • Autor: M. W.
  • 28.3.2012 10:18:20
  • 28.3.2012 9:34:38

Tvrtka AVG dodat će svom sigurnosnom paketu tehnologiju koja će korisnicima omogućiti veću kontrolu svoje privatnosti online

Tehnologija Do Not Track (iliti Nemoj pratiti) dostupna je kao besplatni dodatak AVG-ovim besplatnim i plaćenim softverskim paketima za sigurnost online. Omogućit će vam da spriječite pojedine oglašivačke mreže u dijeljenju vaših podataka nastalih dok surfate osobnim računalom.

Oslanja se pritom na dobrovoljnu suradnju oglašivačkih mreža i web siteova, što znači da ni jedni ni drugi nisu obvezni dosljedno se pridržavati toga pa u praksi to često ni ne čine, piše The Register.

Tehnologija će, između ostalog, blokirati kolačiće zadužene za praćenje i informacije u URL-ovima. Moći ćete birati između izravnog blokiranja ili uključivanja i isključivanja od sitea do sitea.

U AVG-u kažu da ne smatraju da je praćenje samo po sebi loše. No korisnici imaju pravo na veću kontrolu toga kako se podaci o njihovim surferskim navikama prikupljaju i dijele.

Nova je tehnologija dostupna s aktualnom softverskom nadogradnjom. Kad je instalirate, vidjet ćete novu ikonicu u svom pregledniku. Kliknete li na nju, vidjet ćete što je ta usluga otkrila, kao i kontrolne mehanizme pomoću kojih možete odlučiti što ćete s time.

Nova nadogradnja softvera nudi i WiFi Guard, zaštitu od nepoznatih pristupnih točaka za WiFi. Pop-up prozor automatski će vas upozoriti pokušava li se vaš uređaj spojiti na nešto što dosad nije koristio.

Korisno kao jedan od elemenata zaštite protiv cyberkriminalaca, koji ponekad postave hotspotove s nazivima popularnih lanaca hotela, kafića i restorana da bi upali u računala neopreznih surfera.

Skinite Service Pack za AVG 2012.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još