VELIKI MALI SERVIS

Twitter slavi šesti rođendan

21.03.2012 u 10:56

Bionic
Reading

Twitter danas slavi šest godina postojanja; naime, upravo je na današnji dan, 21. ožujak 2006., suosnivač tog servisa Jack Dorsey poslao prvi tweet

Twitter je u tih šest godina od opskurnog servisa postao pravi div s preko 500 milijuna korisnika (od čega više od 100 milijuna aktivnih).

Prvih nekoliko godina taj je servis imao velikih problema sa stabilnošću, no to je prije godinu-dvije uglavnom riješeno i sada je ostalo samo pitanje: hoće li se (i kome) Twitter prodati ili će, poput Facebooka, izaći na burzu.

Momci i djevojke iz Twittera se oko toga, čini se, ne zabrinjavaju. Twitter je sve popularniji, moglo bi se reći da je čak postao i globalni standard za komunikaciju kratkim porukama preko interneta, poznate ličnosti ga obožavaju, a činjenica da sve to skupa još nije profitabilno (još) nije tako strašna.

U skoroj budućnosti Twitter će morati objasniti ulagačima kako namjerava postati profitabilan, ali u ovom trenutku taj servis može jednostavno uživati u rastu i natjecati se sa sveprisutnim Facebookom za naslov najveće društvene mreže. Zasad je Facebook, sa svojih 800 milijuna korisnika, znatno jači, no za godinu dvije, tko zna...