STIŽU NOVE PTICE

Angry Birds sele u svemir

20.03.2012 u 12:16

Bionic
Reading

Najnovije izdanje popularne igre Angry Birds Space 22. ožujka kreće u prodaju. Korisnici će dobiti dvije nove ptice, Ice i Laser, a morat će se boriti i s gravitacijom što je najveća novost igre od njezinih početaka

Sedamsto milijuna korisnika od četvrtka će moći igrati najnovije izdanje igre Angry Birds Space što će ujedno biti i jedna od najmasovnijih multimedijalnih kampanja za jednu igru u povijesti. U četvrtak će, naime, u prodaju krenuti nove igračke, knjige i slatkiši na temu Angry Birdsa, a istog dana Nickelodeon će premijerno prikazati i crtić Angry Birds.

Angry Birds Space najveća je promjena koju će igra dobiti otkad je krenula u prodaju 2010. godine. Igra se tako seli u svemir, a korisnici će dobiti dvije nove ptice kojima će gađati zločeste svinje koje su im ukrale jaja. Nove ptice zovu se Ice i Laser. Ice (Led) bi mogla biti posebno zanimljiva igračima, jer će imati sposobnost zamrzavanja stvari na svakom nivou čime će te stvari biti lakše za razbijanje za ostale ptice.

Laser ima slične sposobnosti kao već svim korisnicima dobro poznata žuta ptica, ali za razliku od nje, Laser će odletjeti tamo gdje ste na ekranu stavili prst. Ukratko, moći ćete odabrati koga će i gdje Laser pogoditi.

S obzirom na to da su ptice sada poslane u svemir, korisnike će čekati i još neke novosti. Najveća je ta da će igrači morati posebnu pažnju dati gravitaciji, jer se predmeti na levelima koji se moraju izbjeći prilikom lansiranja ptica nalaze u gravitacijskim poljima. To je najveća novost igrice od njezinih početaka, jer smo protekle dvije godine jedino dobivali nove načine na koje su svinje bile zaštićene ispod kamenja, letvica, blokova i ostalih stvari. Borba s gravitacijom svakako će biti najveći izazov do sada.

A kako bi gravitacijska polja bila što uvjerljivija, tvrtka Rovio, koja je i osmislila igricu, za novo je izdanje surađivala čak s NASA-om. Suradnja je bila toliko uspješna da je NASA pristala sudjelovati u promocijskom videu na Youtubeu.

U filmu se pojavljuje astronaut Don Pettit koji se ni manje ni više nego u međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS – International Space Station)
igra s Angry Birdsima i pokazuje kako to u stvarnosti izgleda kada ptice lete u uvjetima u kojima nema gravitacije i što se s njima događa.

U Roviju još ne žele otkrivati kakva su im očekivanja od nove igre, ali, sudeći prema dosadašnjim rezultatima, nije teško prognozirati što će se dogoditi 22. ožujka. Kao primjer možemo uzeti njihovo izdanje Angry Birds Rio koje je prošle godine u samo prvom tjednu prodaje prodano u 200 milijuna kopija. No iza svega ovoga stoje i daleko veći planovi. Prema nekim najavama, Rovio s igračkama, knjigama, crtićima i slatkišima namjerava ozbiljno ući na tržište zabave za djecu, i to po modelu kakvog je prije nekoliko desetljeća napravio Disney.

Njihov menadžer za Ameriku Andrew Stalbow izjavio je za Fox News kako im je Disney inspiracija, tako da će biti zanimljivo vidjeti kako će finska kompanija iskoristiti ideje najvećeg svjetskog imperija za dječju zabavu.