UNIFICIRANI IDENTITET

Jedan profil za sve Googleove usluge

22.04.2009 u 12:30

Bionic
Reading

Google je pokrenuo novu uslugu nazvanu Profiles iliti Profili koja korisnicima omogućava jednostavnu i unificiranu prezentaciju na svim Googleovim uslugama

Neke od Googleovih usluga su i dosad nudile kreiranje profila pomoću kojega su se korisnici predstavljali drugim korisnicima. Međutim, profil na bloggeru ili na Google grupama nije morao sadržavati iste podatke i najčešće nije, dok se na nekim drugim mjestima nije ni moglo postaviti puno podataka – npr. fotografija na Google Talku.

Sada svaki korisnik Googlea može kreirati svoj profil koji će ga identificirati svim drugim korisnicima kroz sve usluge internetskog diva koje planira koristiti. Podaci koji se mogu staviti u profil su standardni. Radi se imenu i prezimenu, kontaktima, mjestima gdje je korisnik živio, gdje je radio ili radi te mali kutak za osobne informacije. U usporedbi s nekim drugim stranicama - minimalistički - ali funkcionalno. No na to smo i navikli od Googlea.

Ovim potezom pretraživanje osobama internetu preko Googleove tražiliče rezultirat će prikazivanjem njezinog imena u vrhu rezultata, pod uvjetom da je korisnik uopće postavio svoj profil.