DAN UOČI PRODAJE

Prve recenzije novog iPada izrazito pozitivne

15.03.2012 u 14:53

Bionic
Reading

Prodaja novih iPada kreće u petak 16. ožujka. U prikazima najviše hvale novi zaslon i poboljšanu kameru

Prenosimo brzi pregled recenzija koji je pripremio CNET

The Verge novi zaslon naziva nevjerojatnim i zapanjujućim, vjerojatno najljepšim računalnim zaslonom ikad.

AllThingsD iskustvo sa zaslonom na iPadu uspoređuje s onim kad dobijete nove naočale - vidite sve oštrije nego prije. Sličnu usporedbu koristi i TechCrunch, koji kaže da ćete se lecnuti kada nakon novog iPada pogledate starije modele.

Ipak, nije sve ružičasto. AllThingsD se žali da je blještav i da se slabo vidi kad je izložen izravnoj sunčevoj svjetlosti.

Za novu stražnju kameru SlashGear kaže da snima značajno bolje fotografije od iPada 2, ali još uvijek slabije od iPhonea 4S.

USA Today piše da su fotografije uglavnom zadovoljavajuće, iako nema bljeskalice. Mali problem predstavlja to što je objektiv smješten blizu mjesta gdje se tablet drži - pa se dogodi da ga prekrijete prstom - a i nije praktičan za dugotrajnije fotografiranje ili snimanje.

The Verge je fotografije napravljene iPadom nazvao vrlo zadovoljavajućim, iako je podsjetio na čest prigovor - fotografirate li tabletom u javnosti, izgledate kao totalni šmokljan.

Što se čipa A5X tiče, MacWorld piše da jest brz, ali ne nudi više procesorske snage od prethodnika. Appleove aplikacije vrte se bez problema, no bilo je problema s nekoliko aplikacija drugih dobavljača, koje bi se smrzle ili skrolanje ne bi išlo glatko.

Slashgear je usporedno testirao novi iPad i iPad 2 te otkrio da friško izdanje brže obrađuje videozapise. Razlika nije velika, ali osjetit će se pri radu na duljim videozapisima.

TechCrunch upozorava da s velikim rezolucijama zaslona dolaze i velike datoteke, što nije nužno dobro. Moguće je da modeli sa 16 GB memorije više neće biti dovoljni.

Slično razmišljaju i u Pocket Lintu. Njihov je prijedlog da se granica od 64 GB pomakne naviše.

New York Times procjenjuje da razlike u odnosu na iPad 2 nisu dovoljno velike da bi zamjena bila nužna.

AllThingsD slaže se s time, preporučujući novi model korisnicima koji puno čitaju i putuju.

MacWorld nudi ponešto drukčije razmišljanje - iPad2 će, prognoziraju oni, biti dobar još godinu. No tko isproba novi zaslon, neće se htjeti vratiti nazad.