OTVORENJE PRVA DVA PRODAJNA CENTRA U ZAGREBU

Expert – svjetski maloprodajni lanac vrhunskih uređaja

15.03.2012 u 10:39

Bionic
Reading

Svjetski maloprodajni lanac vrhunskih elektroničkih i kućanskih uređaja, računala i informatičke opreme otvara prva dva prodajna centra u Zagrebu

Expert Adria iz Zagreba, nova članica najvećega svjetskog lanca i jednog od dvaju najvećih europskih lanaca trgovaca potrošačke elektronike, kućanskih uređaja, računala i informatičke opreme, 15. ožujka otvara prva dva prodajna centra u Hrvatskoj – u Škorpikovoj 22 na zagrebačkom Jankomiru te u Resniku (Plodine centar). Veliki suvremeno uređeni prodajni centar s ponudom svjetski poznatih proizvoda po iznimno prihvatljivim cijenama, nudi ugodnu atmosferu tijekom kupnje i suradnju sa susretljivim prodavačima koji daju vrlo stručne i iskrene savjete. Hrvatska je tako postala 18. europska zemlja, odnosno 21. na svijetu u maloprodajnom lancu prodavaonica Expert koje godišnje ostvaruju promet veći od 20 milijardi eura, od čega 50 posto u Europi. Expert International time ostvaruje svoje ciljeve razvoja u novim zemljama Europske unije. Dio je to njihove strategije jačanja ovoga istinski velikog paneuropskog maloprodajnog brenda – prodajnih centara u kojima stanovnici Europe godišnje ostvaruju više od 350 milijuna kupnji. Do kraja godine Expert u Hrvatskoj namjerava otvoriti još 8 prodajnih centara.


Expert Adria osnovana je krajem prošle godine kada je potpisala ugovor o franšizi s Expert International, čija uprava ima sjedište u švicarskom mjestu Zugu. Expert Adria je preuzela prodavaonice Ecosa te ih preuredila po Expertovim standardima. Temeljem novih tehnologija upravljanja i iskustava koje je na Expert Adriju prenio Expert International, preuređena je u cijelosti bivša Ecosova prodavaonica u Škorpikovoj ulici 22 u Zagrebu (Jankomir) koja se otvara 15. ožujka 2012.

Poslovna korist tvrtke Expert Adria
Expert Adria je pristupanjem u Expert grupaciju ostvarila mnogobrojne koristi. Osim prava na uporabu svjetski poznatog imena, menadžerske potpore i tehnologije marketinga, tu je i niz opipljivijih vrijednosti. Među njima najznačajnije su koristi od nabave proizvoda od svjetskih proizvođača temeljem objedinjenog ugovaranja nabave prema zajedničkim potrebama više od 3000 europskih prodajnih centara (što za krajnjeg kupca znači jeftiniji proizvod), te jamstva za ranu raspoloživost najnovijih proizvoda. Osim toga naši građani će sada moći 'kod kuće' nabavljati i niz ekskluzivnih proizvoda koji se nalaze samo u ponudi prodajnog centra Expert.
Expert u Hrvatskoj procjenjuje da će temeljem dugoročnog ugovora s tvrtkom Expert International moći planirati stabilan razvoj i snažno napredovati na domaćem tržištu. Tako, uz ostalo, do kraja ove godine namjerava otvoriti još osam prodajnih centara u Hrvatskoj. Četiri u Zagrebu, te po jedan u Čakovcu, Rijeci, Slavonskom Brodu i Šibeniku.

Široka ponuda i ugodna atmosfera tijekom kupnje
Naš novi prodajni centar Expert omogućuje kupcima širok izbor kvalitetnih proizvoda najnovije generacije. Na njegovu ulazu ističu se računalne igre, računala i električni ili elektronički uređaji za osobnu uporabu. Zaseban prostor objedinjuje i raznovrsnu ponudu audiouređaja, foto- i videokamera, a osobito raduje velik izbor pratećeg pribora za prijenosna računala, igrače konzole i spomenutog foto i videoprograma.
Kućanski uređaji logično su i vrlo pregledno raspoređeni, kako bi potrošačima pojednostavio izbor. Posebne cjeline zauzimaju sredstva za pripremu doručka, procesiranje i pripremu hrane te izniman izbor televizora, hladnjaka, perilica, kuhala itd.
Ljepotu novog prodajnog centra Expert dugujemo jednom poznatom talijanskom specijalističkom studiju za dizajn prodanih centara (dugogodišnjem poslovnom partneru Expert Internationala), koji se pri uređenju vodio načelima funkcionalnosti i lakog snalaženja – pronalaska traženih grupa proizvoda. Uz to sve prateće informacije u prodavaonici oblikovane su tako da je svaki proizvod nedvosmisleno i vrlo jasno označen, kao i njegova cijena.

Produžena jamstva i nove besplatne usluge
Novost za potrošače – kupce u Expertu jest i mogućnost ugovaranja produženih jamstava za sve uređaje koji se nude u prodavaonici. Sve je vrlo jednostavno, kupuje se kao paket – mala kompaktna kutijica s odgovarajućim ugovorom koja je izložena na policama pokraj uređaja.
Nove usluge koje će uživati kupci Experta uključuju dostavu proizvoda na kućnu adresu, zatim montažu novih proizvoda, postavljanje softvera, zbrinjavanje i odvoz starih uređaja, a tu je i lista vjenčanja te još mnogo toga.

Ekspertni prodavači – savjetnici
Posebna pozornost u Expertu posvećena je dodatnom obrazovanju prodavača. Njihovo upoznavanje s novim proizvodima prate detaljna obrazloženja tehnologija koje pokreću današnje 'pametne uređaje'. Uz ostalo od njih se zahtijeva da razumiju stvarne koristi od mnogobrojnih dodatnih funkcija koje imaju današnji uređaji kako bi njihovim budućim korisnicima znali pomoći u odabiru proizvoda s onim funkcijama koje im doista trebaju i tako uštede novac.