Tehnologija RAST MOBILNOG SEKTORA

U telekom mrežama utrošeno 10,6 milijardi minuta

U hrvatskim pokretnim (mobilnim) mrežama prošle je godine utrošeno ukupno 6,1 milijarda minuta, što je 3,5 posto više nego u godini prije, dok se u nepokretnim (fiksnim) mrežama nastavio pad potrošnje koji je s ukupno 4,5 milijardi utrošenih minuta iznosio 10 posto u odnosu na 2010., pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku

Po tim podacima u četvrtom tromjesečju prošle godine u mobilnim je mrežama zabilježen blagi pad od 0,2 posto u odnosu na isto razdoblje 2010. s utrošenih 1,5 milijardi minuta.

Znatno veći pad, od 12,7 posto, zabilježen je u nepokretnim mrežama u zadnjem lanjskom tromjesečju s utrošenih 1,1 milijardom minuta.

Porast potrošnje u pokretnim mrežama prošle je godine ostvaren i u unutarnjem i međunarodnom prometu, i to od 3,5 odnosno 5 posto s utrošenih 6 milijardi odnosno s 88 milijuna minuta.

Za razliku od minuta, na godišnjoj se razini u tim mrežama nastavio pad poslanih SMS i MMS poruka.

SMS-ova je ukupno prošle godine bilo gotovo 3 milijarde ili 4,8 posto manje nego 2010., dok je MMS-ova bilo 23 milijuna ili 3,7 posto manje.

I od ukupno utrošenih minuta u nepokretnim mrežama prošle godine glavnina je ili 4,4 milijarde ostvarena u unutranjem prometu, što je 8,3 posto manje nego u godini prije.

Znatno veći pad, od čak 43,5 posto, zabilježen je u nepokretnim mrežama s utrošenih 148 milijuna minuta u međunarodnom prometu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još