BEZ MJESEČNE NAKNADE

Iskonova internet televizija odsad dostupna svima

08.03.2012 u 14:58

Bionic
Reading

Iskon je omogućio gledanje TV programa putem računala svima u Hrvatskoj, bez plaćanja uobičajene mjesečne naknade

Kako tvrde u Iskonu, riječ je o jedinstvenom, jednostavnom i potpuno sigurnom pristupu televizijskim sadržajima koji predstavlja nadogradnju postojeće usluge Iskon.TV player. Osnovna razlika je u tome što player postaje dostupan svima, a ne isključivo iskonovcima.

Među dostupnih 14 kanala su: Eurosport, CNN, RTL Plus, CMC, MTV Adria, Baby TV, 24 sata TV i Travel Channel. Svi TV kanali mogu se pratiti na dnevnoj bazi. Drugim riječima, ako korisnik u Hrvatskoj poželi pogledati vijesti dok nije ispred televizora, nogometnu utakmicu, skijanje ili sapunicu, može to učiniti bilo gdje putem svog računala s pristupom internetu. Listu kanala u Iskonu planiraju proširivati.

Za dnevno korištenje Iskon.TV playera korisnicima je potrebna aplikacija Vingd, koja omogućuje brz i siguran pristup ekskluzivnim sadržajima na internetu bez ostavljanja osobnih podatka. Može se kupiti na uobičajene načine putem SMS-a, kreditnim karticama putem PayPala ili nadoplatiti Ekesh bonovima koji su dostupni na prodajnim mjestima Tiska. Vingd je također moguće i jednostavno zaraditi gledajući naprimjer Iskonov TV spot. Za dnevno korištenje Iskon.TV playera na računalima potrebno je uložiti 2,5 Vingda. Ovakav model otvara mogućnost pristupa ekskluzivnim sadržajima kao što su TV kanali na Iskon.TV playeru i onim korisnicima koji ne mogu plaćati putem interneta ili to ne žele.

'Činjenica je da sve veći broj gledatelja sadržaje konzumira putem svojih računala i sve manje vremena provodi ispred televizijskih ekrana. Na ovaj način želimo klasične televizijske sadržaje dovesti na računala te gledateljima omogućiti pristup i kada nisu u svojim dnevnim boravcima, ispred televizora. Iskon je već nebrojeno puta potvrdio svoju vodeću poziciju inovatora na domaćem tržištu, ovo je još jedan korak u tom smjeru', izjavio je Nikša Gopčević, voditelj digitalnih sadržaja u Iskonu.