CEBIT 2012.

Velik interes za HT-ove usluge u 'oblaku'

06.03.2012 u 15:12

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom je na CeBIT-u 2012, sajmu informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija koji se ovoga tjedna održava u Hannoveru u Njemačkoj, posjetiteljima predstavio inovativnu uslugu Cloud Računalo, kao i ostala rješenja temeljena na Cloudu

HT je na CeBIT-u detaljno pokazao prednosti jedinstvene usluge Cloud Računalo te dodatna aplikativna rješenja temeljena na Cloudu, a brojni posjetitelji sajma pokazali su velik interes za ukupnu Cloud ponudu HT-a, koji je jedan od prvih operatora u Europi koji nudi ovakvu vrstu usluge.

Osim činjenice da uz pomoć Cloud Računala korisnici mogu podacima u 'oblaku' pristupati putem različitih uređaja, bilo kada i bilo gdje, tu jedinstvenu uslugu karakterizira i visoka sigurnost podataka, sniženi operativni troškovi, veća efikasnost te model naplate prema korištenju. Usluga uključuje portale za automatsko provizioniranje računala te application store i dostupna je čak i najmanjim kompanijama.

Pored toga, Hrvatski Telekom je po najvišim svjetskim standardima izgradio i Cloud-platformu koja osigurava različite IaaS, PaaS i SaaS usluge korisnicima iz svih poslovnih segmenata.

Ovisno o potrebama, uslugu Cloud Računalo moguće je unaprijediti i dodatnim aplikativnim rješenjima u Cloudu, primjerice rješenjima Cloud Financije i računovodstvo, Cloud Ljudski resursi ili Cloud Nadzor vozila, koje su također predstavljene na sajmu u Hannoveru.

'Činjenica da našu inovativnu Cloud Računalo uslugu predstavljamo na CeBIT-u, najvećem svjetskom IT sajmu, sama za sebe govori o kvaliteti i inovativnosti naše ponude. Kroz korištenje naprednih ICT rješenja želimo omogućiti podizanje konkurentnosti kako velikih tako i malih poduzeća. Ponosni smo što je kvaliteta naših Cloud usluga prepoznata i u regiji, a zahvaljujući tome što smo dio Deutsche Telekom Grupe imamo mogućnost ponuditi ih i na inozemnom tržištu i tu vidimo dodatni potencijal za rast', izjavila je tijekom predstavljanja Cloud usluga Mirela Šešerko, operativna direktorica Sektora za ICT rješenja za poslovne korisnike Hrvatskog Telekoma.