TWITTER WORM

Tvorac crva za Twitter dobio stalno zaposlenje

20.04.2009 u 16:19

Bionic
Reading

Tinejdžer koji je odgovoran za izradu internetskog crva koji se distribuira preko stranica online servisa Twitter neće biti kažnjen za svoja (ne)djela. Naprotiv, zbog njih je sa samo 17 godina dobio stalno zaposlenje

Tijekom proteklog tjedna sve popularniji online servis i društvenu mrežu Twitter u četiri navrata poharao je internetski crv nazvan Mikeyy. Njegov tvorac je sedamnaestogodišnji Njujorčanin Michael Mooney.

Kako je sam u nekoliko navrata izjavio, crv Mikeyy izradio je iz čiste dosade, kako bi vlasnike Twittera upozorio na sigurnosne propuste.

Dostignuća mlađahnog hakera zapala su za oko Travisu Rowlandu, osnivaču kompanije koja se bavi razvojem web aplikacija ExqSoft. Zbog njegovih sposobnosti odlučio je zaposliti Mooneyja. Mladić će u kompaniji ExqSoft raditi na analizama sigurnosti aplikacija koje kompanija izrađuje.

Michael Mooney pustio je na internet i petu inačicu svog crva Mikeyy koja trenutno hara internetskim prostorom.

Ako ste korisnik Twittera, preporučujemo da računima ostalih korisnika ne pristupate preko web sučelja, preglednikom, nego da koristite neku od pripadajućih aplikacija poput Twhirla i sličnih...