Tehnologija INTERPOL U AKCIJI

Policija racijama lovi članove Anonymousa

  • Autor: M. W.
  • 2.3.2012 12:13:47
  • 2.3.2012 10:38:24

Snage reda uhitile su 25 osoba u Španjolskoj, Argentini, Kolumbiji i Čileu. Sumnjiče ih za napade online. Hakeri su uzvratili udarom na Interpol

Operacija Unmask, piše CIO Insight, počela je sredinom veljače, nakon što je policija pratila nekoliko većih napada online iz navedenih zemalja.

Ciljevi su, prema navodima Interpola, između ostalih bili ured predsjednika i ministarstvo obrane u Kolumbiji te čileanska elektrokompanija Endesa i nacionalna knjižnica u toj zemlji.

U akciji su zajednički sudjelovale policije Španjolske, Argentine, Kolumbije i Čilea. Temeljem zajednički prikupljenih informacija, obavljeno je više od 40 pretresa u 15 gradova, tijekom kojih je zaplijenjeno 250 elektroničkih uređaja i mobitela.

Uhićene su osobe između 17 i 40 godina. Četiri osobe uhićene su u Španjolskoj zbog sabotiranja web siteova i objavljivanja povjerljivih informacija online. Ta su uhićenja dovela policajce do ostalih osumnjičenih.

Nisu objavljene nikakve informacije o tome imaju li uhićeni veze s Anonymousom.

Koliko je poznato, ta haktivistička skupina nema organizirani ustroj, pa bilo tko može tvrditi da je povezan s njom, zbog čega je teško utvrditi tko joj doista pripada.

Ipak, španjolska policija tvrdi da je dvoje od četvero uhićenih u toj zemlji administriralo poslužitelje u Bugarskoj i Češkoj koje su koristili pripadnici Anonymousa.

Čini se da je, u znak odmazde, nekoliko haktivista napadima DDoS udarilo na Interpolov web site.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još