tportal.hr

Zagreb
+9
Osijek
+9
Pula
+14
Rijeka
+14
Zadar
+11
Split
+13
Dubrovnik
+12

CONSUMER PREVIEW

Microsoft predstavio testnu verziju Windowsa 8

Na posljednjoj većoj konferenciji za medije ovogodišnjeg Mobile World Congressa u Barceloni, Microsoft je predstavio testnu verziju Windowsa 8 nazvanu Consumer Preview

Datum objave:
29.2.2012 15:35

Zadnja izmjena:
29.2.2012 17:16

Microsoft Windows 8 Consumer Preview moći će isprobati svatko i vidjeti kako je Microsoft zamislio operativni sustav koji je upotrebljiv i na tabletima i na prijenosnim i stolnim računalima.

Novosti su brojne: u Microsoftu tvrde da je ovo najhrabrija verzija Windowsa do sada, a mnogi će se složiti da je upravo tako nešto i trebalo Windowsima, koji se u posljednjih par iteracija nisu puno pomakli od dobrih starih Windowsa XP.

Od noviteta, tu je dućan s aplikacijama, podrška za Metro sučelje prilagođeno tabletima te općenito bolja podrška za računala sa zaslonom osjetljivim na dodir. Brojne nove aplikacije bit će integrirane u Windowse 8, a tu je i podrška za Microsoftov Bing i Xbox.

Naravno, kao i kod nove verzije Mac OS X-a, Mountain Lion, oblak odnosno cloud se osjeti na svakom koraku; sve što radite je na neki način povezano s nekom online uslugom.

Detaljne informacije o novoj verziji Windowsa možete pronaći ovdje.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


tportal aplikacija

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr