CONSUMER PREVIEW

Microsoft predstavio testnu verziju Windowsa 8

Bionic
Reading

Na posljednjoj većoj konferenciji za medije ovogodišnjeg Mobile World Congressa u Barceloni, Microsoft je predstavio testnu verziju Windowsa 8 nazvanu Consumer Preview

Microsoft Windows 8 Consumer Preview moći će isprobati svatko i vidjeti kako je Microsoft zamislio operativni sustav koji je upotrebljiv i na tabletima i na prijenosnim i stolnim računalima.

Novosti su brojne: u Microsoftu tvrde da je ovo najhrabrija verzija Windowsa do sada, a mnogi će se složiti da je upravo tako nešto i trebalo Windowsima, koji se u posljednjih par iteracija nisu puno pomakli od dobrih starih Windowsa XP.

Od noviteta, tu je dućan s aplikacijama, podrška za Metro sučelje prilagođeno tabletima te općenito bolja podrška za računala sa zaslonom osjetljivim na dodir. Brojne nove aplikacije bit će integrirane u Windowse 8, a tu je i podrška za Microsoftov Bing i Xbox.

Naravno, kao i kod nove verzije Mac OS X-a, Mountain Lion, oblak odnosno cloud se osjeti na svakom koraku; sve što radite je na neki način povezano s nekom online uslugom.

Detaljne informacije o novoj verziji Windowsa možete pronaći ovdje