Tehnologija S RAČUNALA NA TV

Adobe Flash uskoro dolazi na televizore

  • Autor: B. R.
  • 20.4.2009 12:07:45
  • 20.4.2009 10:23:24

Tvrtka Adobe System danas će predstaviti najnoviju verziju multimedijske platforme Flash, koja će omogućavati prikazivanje pripadajućih sadržaja na kompatibilnim televizorima, set top box uređajima, Blu-ray playerima i sličnim digitalnim uređajima

Ovim potezom Adobe svoju platformu seli na cijelu novi seriju uređaja, pružajući korisnicima nov oblik užitka u Flash sadržajima te uživanje u sadržajima kao što su video isječci s YouTubea.

Naravno, da bi se uživalo u njima, potreban uređaj koji posjeduje vezu s internetom, no u današnje vrijeme njome je opremljen sve veći broj uređaja.

Jednako tako, danas na tržištu postoji cijeli niz uređaja koji već omogućuju gledanje takvih sadržaja na televizorima, poput nedavno recenziranog Blu-ray playera tvrtke LG, no postojeći uređaji prekodiravaju takve video sadržaje za prikaz na televizorima.

Razvojni tim Adobea također radi na izradi tzv. widgeta za televizijske uređaje. Widgeti su web aplikacije koje korisnicima pružaju razne dodatne sadržaje i koje je moguće vrlo jednostavno implementirati u ovu vrstu uređaja, izvještavaju iz Adobe Systemsa.

Televizori i slični uređaji koji u potpunosti podržavaju Adobe Flash trebali bi se početi pojavljivati na tržištu već krajem ove godine, no iz Adobea nisu otkrili o kojim se proizvođačima radi.

www.adobe.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još