tportal.hr

Zagreb
+8
Osijek
+7
Pula
+14
Rijeka
+12
Zadar
+10
Split
+11
Dubrovnik
+12

UDAR NA AMAZON

Google priprema tablet poput Kindlea?

Internetski div na tržište bi mogao ući s tabletom dijagonale zaslona sedam inča (17,7 centimetara), baš kakav je Kindle Fire. Moglo bi biti gužve

Datum objave:
24.2.2012 10:59

Zadnja izmjena:
24.2.2012 13:16

Moglo bi se to dogoditi tijekom ove godine, rekao je CNET-u analitičar tvrtke DisplaySearch Richard Shim.

Prema njegovoj procjeni, zaslon će biti rezolucije 1200x800 piksela. Početak proizvodnje zakazan je za travanj, a u prvoj tranši izbacit će 1,5 do dva milijuna primjeraka.

Amazonov tablet, koji je u istoj klasi što se veličine tiče, ima zaslon rezolucije 1024x600.

Nagađanja o Googleovu tabletu pojavila su se još u siječnju, kada se počelo šuškati da je u pripremi tablet pogonjen Androidom 4.0 (Ice Cream Sandwich), koji će koštati oko 199 dolara (oko 1140 kuna).

Nakon što Google završi preuzimanje Motorole, postat će vlasnikom tri tableta: Xooma (zaslona dijagonale 10,1 inča, odnosno 25,7 centimetara), Xyboarda (iste veličine kao i Xoom) te manjeg Xyboarda (8,2 inča, odnosno 20,8 centimetara).

Zašto bi trebao uređaj u drugoj klasi, nije baš jasno. No razlog bi mogao biti uspjeh Firea. Amazon je u zadnjem tromjesečju prošle godine isporučio 5,3 milijuna primjeraka. Iako je riječ o isporuci, a ne prodaji, čini se da bi i prodajni rezultati mogli biti jako dobri.

Na tržištu manjih tableta mogla bi se vrlo brzo stvoriti gužva. Manji iPad već je u testnoj fazi, kažu.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


tportal aplikacija

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr