Tehnologija NSA U STRAHU

Može li Anonymous ugasiti Amerikancima struju?

  • Autor: S. Š.
  • 22.2.2012 12:15:24
  • 22.2.2012 9:56:52

Američka Nacionalna agencija za sigurnost (NSA) izrazila je strah da bi haktivistička skupina Anonymous mogla napasti američki sustav za snabdijevanje električnom energijom

Kako piše Wall Street Journal, direktora NSA Keith Alexander na sastancima te agencije izrazio je bojazan da bi Anonymous mogao napasti i električnu mrežu, što bi tu skupinu svrstalo u domenu terorizma. Također, nedavno predloženi budžet Obamine administracije uzima u obzir cyber-napade kao rastuću prijetnju.

Iz Anonymousa putem Twittera javljaju da su to gluposti. 'NSA nam želi podmetnuti', kažu, a optužuju i Wall Street Journal da je prema njima već dulje vrijeme vrlo negativan. 'Zašto bismo htjeli ugasiti struju? To nema smisla. Oni samo žele da se bojite', tvrdi jedan blog koji je navodno vezan uz tu skupinu.

Naravno, ostaje pitanje: može li to Anonymous zaista učiniti? Činjenica je da dovoljno jaka hakerska skupina s velikim znanjem i financijskom podrškom (Anonymous je vjerojatno nema) može napraviti dosta štete ako to zaželi. No to je uvijek bilo tako, i prije nego što je Anonymous počeo puniti novinske stupce.

Određena opasnost od cyber-terorizma uvijek postoji, no Anonymous je dosad svoje aktivnosti uglavnom usmjerio na rušenje web stranica DDOS napadima, hakiranje stranica te objavu tajnih dokumenata i povjerljivih podataka.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još