NAPOKON IMA E-POŠTU

RIM objavio novi OS za BlackBerry Playbook

21.02.2012 u 12:35

Bionic
Reading

Među novostima su vlastita aplikacija za e-poštu, integracija s društvenim mrežama i opcija pomoću koje tablet može postati - daljinski upravljač

Tvrtka Research In Motion objavila je operativni sustav BlackBerry PlayBook 2.0 za svoj tablet dijagonale sedam inča (17,7 centimetara), piše Slash Gear.

Besplatna nadogradnja dostupna je od danas. Kompatibilna je s pojedinim aplikacijama na operativnom sustavu Android, a RIM je najavio da će njegova trgovina online BlackBerry App World biti nadograđena određenim brojem aplikacija za Android koje će raditi i na PlayBooku.

Iako se PlayBook prvi put pojavio na tržištu u travnju 2011. godine, u RIM-u su odlučili pustiti ga bez vlastitog e-mail klijenta. Ako ste htjeli pristup e-pošti, morali ste spajati tablet s mobitelom BlackBerry ili se koristiti preglednikom.

Čini se da su htjeli što brže ući na tržište kojim trenutno dominira Apple i pritom potaći prodaju mobitela. Ta se strategija nije pokazala uspješnom pa su pogrešku pokušali ispraviti inačicom 2.0.

Što je još novo? Aplikacija Print To Go ima frišku verziju, nabrijana tipkovnica na zaslonu bolje predviđa što ćete tipkati i ispravlja greške koje vam se potkradaju te integracija s Facebookom, Twitterom i LinkedInom koja povezuje aplikacije s kontaktima i kalendarima. Pojačan je i BlackBerry Bridge, tako da tablet možete koristiti kao daljinski upravljač.

RIM također pušta na tržište i prvo izdanje BlackBerry Mobile Fusiona, alata za upravljanje njegovim tabletima i mobitelima u poslovnom okruženju. Puna inačica - koja će sadržati i mogućnosti upravljanja i za operativne sustave iOS te Android - trebala bi se pojaviti u ožujku ove godine.