Tehnologija ZABORAVILI NA MICROSOFT.HR?

Carnet isključio Microsoftovu domenu .hr

  • Autor: tportal.hr
  • 20.2.2012 18:22:52
  • 20.2.2012 15:20:23

Microsoftova hrvatska domena Microsoft.hr isključena je jer Microsoft Hrvatska nije potvrdio točnost podataka u registru domena .hr

Prema novom Carnetovom pravilniku, svi korisnici besplatno registriranih domena .hr moraju potvrditi točnost podataka u registru domena i na taj način produljiti valjanost domena na još godinu dana.

Čini se da su to u Microsoftu Hrvatska zaboravili napraviti, jer je Carnet ugasio njihovu domenu Microsoft.hr. U trenutku pisanja ovog teksta ta je domena još uvijek nedostupna.

Carnet je nedavno upozorio da čak 10.000 domena nije ažuriralo podatke.

'Takvi korisnici ne primaju na vrijeme obavijesti o istjecanju domena pa se domene privremeno deaktiviraju na 15 dana, a nakon isteka ukupno 30 dana neprodužene domene automatski se brišu iz registra', rekli su u Carnetu.
 
'Ako nije na vrijeme produžena, domena se deaktivira - što znači da je još uvijek registrirana na korisnika koji ju je registrirao, no nije se moguće njome služiti. Ako se ne produži u roku od 15 dana nakon što je postala neaktivna, domena će biti obrisana', stoji na Carnetovom Registru domena .hr.

Iz Microsofta su nam na naš upit poslali sljedeće priopćenje:

'Zakup domene www.microsoft.hr trajao je do 20. veljače te ju je CARNet automatizmom produžio za mjesec dana. Domena je funkcionalna i svi joj mogu pristupiti. Microsoft Hrvatska uporabu domena koje koristi usklađuje s korporativnim standardom te posljednjih šest godina u Hrvatskoj koristi isključivo www.microsoft.com/croatia kao službenu korporativnu domenu za ured u Republici Hrvatskoj.'

http://microsoft.hr/
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još