Tehnologija DOSTUPAN NA KLIK

Časopis Mreža i u digitalnom izdanju

  • Autor: M. W.
  • 17.2.2012 15:52:12
  • 17.2.2012 14:48:56

Digitalno su obrađeni i arhivirani svi brojevi tehnološkog mjesečnika od siječnja 2007. godine do danas

Nakon što su prošle godine završili s pripremom i objavom arhive Buga, isti postupak je ponovljen s časopisom Mreža, piše Bug Online.

Sistem je sličan kao i kod Buga - svim posjetiteljima Bugovog weba dostupan je poseban pretraživač tema (svi brojevi su u potpunosti indeksirani) te nekoliko oglednih brojeva Mreže. Potpun pristup arhivi imaju samo pretplatnici Mreže. Dostupni su i novi brojevi, već od dana izlaska.

Da biste mogli pregledavati digitalnu arhivu, morate svoju fizičku pretplatu povezati sa svojim korisničkim računom na Bug Onlineu. Za to će vam trebati pretplatnička šifra koju ste dobili e-mailom. Ako niste – možete je zatražiti kroz web obrazac.

Ako ste već povezivali svoju pretplatu na Bug – postupak je potpuno isti i oba časopisa istovremeno mogu biti povezana s jednim korisničkim računom.

Preglednik digitalne arhive izrađen je u Silverlightu, pa bagovci za njegovo pregledavanje preporučuju tu aplikaciju da bi sve mogućnosti došle do punog izražaja. No arhivu je moguće pregledavati i s bilo kojim browserom, kao najobičniji HTML.

Odabir načina pregleda obavlja se nakon što 'pozovete' digitalno izdanje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još