Tehnologija SLADOLED SE TOPI

Google sprema novu inačicu Androida?

  • Autor: M. W.
  • 17.2.2012 15:55:06
  • 17.2.2012 10:26:33

Ice Cream Sandwich još nije ni zaživio kako treba, a čini se da je već u pripremi njegov nasljednik, namijenjen prvenstveno tabletima

Ta je verzija Googleova operativnog sustava još uvijek novost na tržištu pametnih telefona i drugih prijenosnih uređaja. Trenutno je se može naći na tek jedan posto svih uređaja pogonjenih Androidom.

No to ekipu u Mountain Viewu ne odvraća od planiranja nove inačice, koja bi premijeru mogla doživjeti već tijekom drugog tromjesečja ove godine, piše My Broadband.

Pokaže li se to točnim, Google će izbaciti novu verziju svog operativnog sustava tri mjeseca prije no što veliki proizvođači lansiraju Android 4.0 na svim uređajima u svojoj ponudi.

Android 5.0 Jelly Bean bit će operativni sustav fokusiran na tablete, nalik Honeycombu 3.0. Očekuje se da će imati mogućnost instaliranja i drugog operativnog sustava, poput nadolazećeg izdanja Microsoftovog operativnog sustava Windows 8.

Google navodno također razmatra razvoj Androida 5.0 za notebookove i netbookove, vjerojatno zbog sporog prihvaćanja preglednika Chrome među korisnicima tih uređaja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još