NOVI DESKTOP OS

Apple najavio Mountain Lion

16.02.2012 u 14:33

Bionic
Reading

Apple je razvojnim programerima omogućio preuzimanje pregledne verzije novog Mac OS X-a pod nazivom Mountain Lion

Mountain Lion iliti Mac OS X 10.8 dolazi (u finalnoj verziji) tijekom ljeta i ne donosi nikakvu revoluciju, što se vidi i u imenu - naime, Mac OS X Leopard naslijedila je manja nadogradnja pod imenom Snow Leopard, a iduću veću verziju, Lion, nasljeđuje Mountain Lion.

No osim gomile ispravljenih bugova i bržeg rada, Mountain Lion ima pregršt noviteta. Kao prvo, tu je veća integracija s Appleovim iCloudom, nova aplikacija Messages koja zamjenjuje iChat te dvije aplikacije preuzete iz iOS-a - Reminders i Notes - a Game Center će također doletjeti s iOS-a na OS X.

Twitter će također biti duboko integriran s novim OS-om, a posvuda će biti prisutne opcije za dijeljenje sadržaja. Općenito, čitav će se OS jako približiti internetu - sve će u njemu biti povezano s online sadržajima te vašim dokumentima i aplikacijama online i na drugim platformama.

Sve u svemu, Mountain Lion neće biti ono što su mnogi očekivali - potpuna unifikacija operativnog sustava za stolna i prijenosna računala te pametne telefone i tablete, ali će biti velik korak u tom smjeru.