Tehnologija SVI NA UDARU

Mobilnu industriju recesija zahvaća 2009.

  • Autor: B. R.
  • 4.12.2008 12:22:40
  • 4.12.2008 12:22:25

Tržište mobitela jedno je od rijetkih koje trenutačno nije zahvaćeno ekonomskom krizom koja hara u svim industrijskim segmentima diljem svijeta. Kako sada stvari stoje, i mobilna industrija 'će pasti'

Najnovija studija koju su proveli analitičari tvrtke iSuppli pokazala je da će nakon niza uspješnih godina, sljedeće godine mobilna industrija prvi put zabilježiti svoj pad. Tijekom proteklih deset godina, tržište mobitela stalno je bilježilo rast i svake godine rušilo nove rekorde po broju isporuka uređaja. Sada, prvi put trendovi u ovom segmentu drastično se mijenjaju.

Prema podacima iSupplija, ukupan broj isporuka mobitela diljem svijeta past će za otprilike pet do deset posto, a ponovo će početi rasti tek 2010. godine.

Trenutačno je u svijetu oko tri milijarde korisnika mobitela, a ova brojka nastavit će svoj rast i u 2009, kada će se, prema predviđanjima iSupplija, broj novih korisnika povećati za otprilike jednu milijardu. Usprkos rastu, broj isporuka uređaja smanjit će se za ranije spomenute brojke, i to prvenstveno zato što će se promijeniti trend postojećih korisnika, koji su do sada svakih nekoliko mjeseci kupovali nove uređaje, a sada će to činiti otprilike svakih 19 mjeseci.

www.isuppli.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još