Tehnologija ZATRPAN PRIJAVAMA

Google će plaćati da vas špijunira

  • Autor: M. W.
  • 13.2.2012 10:41:22
  • 13.2.2012 10:12:09

Internetski div traži dobrovoljce koji su voljni dopustiti da im mjesecima prati svaki korak online. Zauzvrat, dat će im darovne kartice

U sklopu novog programa Screenwise, Google je spreman platiti surfericama i surferima do 25 dolara (oko 140 kuna) u Amazonovim darovnim karticama.

Pet dolara (oko 28 kuna) za registraciju, ostalo ovisno o trajanju sudjelovanja po pet dolara za svaka tri mjeseca.

Prijavite li se, morat ćete skinuti nadogradnju za svoj preglednik, pomoću kojeg će ekipa u Googleu moći pratiti svaki vaš korak online, čak i detaljnije no što to već čini, piše Fox News.

Uključivanje u Screenwise je dobrovoljno. Da biste sudjelovali, morate biti stariji od 13 godina. Svi mlađi od 18 godina morat će dobiti pristanak roditelja.

Neobično je što su se u tvrtki iz Mountain Viewa upustili u provedbu kontroverznog programa poput ovog u trenutku kada su izloženi tužbi i kritikama zbog najavljenih promjena u politici zaštite privatnosti.

Na siteu programa stoji obavijest da su trenutno zatrpani prijavama te mole posjetitelje da se vrate kasnije. Također, navode kako žele učiti od dobrovoljaca kako bi poboljšali svoje proizvode i usluge te stvorili bolje iskustvo surfanja za sve.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još