GOOGLE X

Google otkriva svoje najtajnije projekte

06.02.2012 u 17:40

Bionic
Reading

Google bi danas, prema najavama, mogao otkriti što je zapravo Google X Laboratorij, o kojem je nedavno pisao New York Times, opisavši ga kao projekt tako tajan da ni većina googleovaca ne zna o čemu se radi

Google će, nadajmo se, dio svojih tajnih projekata objaviti na stranici 'Solve for X,' na kojoj se trenutno nalazi samo uvodni video isječak koji možete pogledati malo niže.

Kako tvrdi Google, 'Solve for X' je 'mjesto gdje radoznali mogu razgovarati o radikalnim tehnološkim idejama za rješavanja globalnih problema. Radikalnih u smislu da bi ta rješenja mogla pomoći milijardama ljudi'.

New York Times je nedavno pisao da su neki od projekata na kojima Google rade roboti i automobili koji voze sami, no nije posve jasno hoće li Google danas govoriti upravo o tim projektima.

Richard W. DeVaul, istraživač koji radi u Googleu, je na svojoj stranici Google+ rekao da su neke od tema o kojima će se danas razgovarati na posebnoj konferenciji edukacija, sintetska biologija, biogoriva i unapređenje poljoprivrede.