Tehnologija PREPRAVLJANJE OCJENA

22 mjeseca zatvora za hakiranje fakultetskih računala

  • Autor: B. R.
  • 16.4.2009 12:10:30
  • 16.4.2009 10:17:34

Završio je dvogodišnji proces na američkom sudu protiv studenta koji je tijekom 2007. godine hakirao računala Fakulteta poljoprivrede i strojarstva u Floridi (FAMU), kako bi sebi i drugima prepravio negativne ocjene u čiste petice

Priča započinje u kolovozu 2007. godine kada je Christopher Jacquette, danas dvadesetdevetogodišnjak, u neka fakultetska računala instalirao tzv. keyloggere, aplikacije koje prate sve što je otipkano na određenom stroju. Dobivene podatke iskoristio je za upad u takva računala, čime si je otvorio pristup ocjenama svih studenata fakulteta.

Jacquette je izmijenio ocjene devedesetorici učenika, ukupno oko 650 ocjena, od kojih je 114 jedinica pretvorio u čiste petice.

Nije dugo trebalo da fakultetske vlasti otkriju prevaru i uklone keyloggere, te su bez problema identificirali počinitelja tog i ne baš tako domišljatog zlodjela.

Uz Jacquettea, na hakerskom projektu angažirana su bila i dvojica njegovih prijatelja, Lawrence Secrease i Marcus Barrington. Oni još uvijek očekuju suđenje. Jacquette je osuđen na 22 mjeseca zatvora i tri godine kasnijeg nadzora nad korištenjem računala.

www.famu.edu
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još