Tehnologija 160 MILIJUNA EURA

Philips u gubitku zbog slabe prodaje u Europi

Nizozemska grupa Philips Electronics, najveći svjetski proizvođač žarulja i rasvjetnih tijela, izvijestio je u ponedjeljak o gubitku u četvrtom tromjesečju, ukazujući na slabu prodaju u Europi i kašnjenje isporuka u sektoru medicinskih uređaja

Neto gubitak u razdoblju od listopada do kraja prosinca iznosio je 160 milijuna eura, u usporedbi s dobiti od 465 milijuna eura u istom razdoblju godinu dana ranije.

U Philipsu pripisuju takav rezultat slaboj prodaji u Europi i kašnjenju isporuka u odjelu medicinskih uređaja.

Prihodi od prodaje porasli su za 3,3 posto na 6,79 milijardi eura.

Philipsovo televizijsko poslovanje, koje je u postupku prodaje kineskom TPV-u, bilježilo je gubitak u visini 272 milijuna eura, u usporedbi s gubitkom od 38 tisuća eura u istom razdoblju 2010.

U cijeloj prošloj godini grupa je zabilježila gubitak od 1,29 milijardi eura, u usporedbi sa 1,45 milijardi eura dobiti u 2010. Bio je to prvi godišnji gubitak grupe od 2008.

Izvršni direktor Frans van Houten, koji je tri puta izdavao upozorenje o dobiti otkad je u travnju preuzeo tu dužnost, u ponedjeljak je priopćio da su prognoze za 2012. nejasne zbog 'neizvjesnosti u svjetskom gospodarstvu općenito, te pojedinačno u Europi'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još