Tehnologija FACEBOOK, TWITTER...

Društvene mreže nas čine bezosjećajnima

  • Autor: B. R.
  • 14.4.2009 13:57:54
  • 14.4.2009 11:45:36

Rijeke informacija kojima smo svakog trenutna zatrpani na društvenim mrežama poput Facebooka ili servisima poput Twittera izuzetno nas zabavljaju i čine upućenima u sva aktualna događanja, kako na osobnom, tako i na profesionalnom planu, no kako zaključuju znanstvenici, takvi nam servisi ustvari štete

Prema najnovijim saznanjima Instituta za mozak i kreativnost pri Sveučilištu u Južnoj Karolini, postoji potencijalna opasnost da žestoki korisnici online servisa poput Facebooka ili Twittera razviju moralnu bezosjećajnost prema osobama u stvarnom životu.

Kao glavni razlog tome navode rijeke informacija kojima smo zasipani na spomenutim servisima, a što dovodi do toga da u stvarnom životu ne stignemo u potpunosti emotivno reagirati na osjećaje drugih ljudi.

Ovim problemom više su pogođene mlađe osobe čiji je mozak još uvijek u razvoju, izvještavaju sa Sveučilišta u Južnoj Karolini.

Baš kao i u svim ostalim segmentima života, tako bismo i u blagodatima društvenih mreža te modernih tehnologija trebali uživati umjereno.

www.usc.edu/schools/college/bci/
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još