NAVIGACIJA U HODU

Hrvatske znamenitosti na pametnim telefonima

18.01.2012 u 11:43

Bionic
Reading

Nokijine aplikacije za pametne telefone dobile su besplatan dodatak - oznake poznatih mjesta koje je zgodno posjetiti u Hrvatskoj

Uz Nokijin model N9 dolaze već učitane aplikacije Nokia Drive i Nokia Karte. One su na ovom pametnom telefonu razdvojene i prilagođene za vožnju, odnosno hodanje. Novost je i da su na njima označene i znamenitosti u Hrvatskoj.

Aplikacija Nokia Drive nudi oznake poznatih mjesta ili pojedinih gradskih znamenitosti, kao i niz drugih korisnih mogućnosti, poput određivanja položaja, izračuna rute, udaljenosti i vremena potrebnog da bi se stiglo do odredišta.

Podržava i druge korisne značajke kao što su 3D ili 2D tehnologija, noćni način ili satelitski pogled.

Osim izračuna rute kretanja, aplikacija Nokia Karte nude opciju pronalaska potencijalno zanimljivih mjesta u blizini vaše rute ili odredišta, poput restorana, klubova, trgovina ili lokalnih znamenitosti.

Možete i zabilježiti svoja posebna mjesta te ih podijeliti s prijateljima na društvenim mrežama.

Onima koji često putuju i puno vremena provode u automobilima namijenjeni su Nokia Car Mode i MirrorLink, koji omogućuju spajanje pametnog telefona s automobilom i upravljanje putem kontrolne ploče automobila.

Nokia Karte su dostupne besplatno i za ostale Nokijine pametne telefone. Ova aplikacija vam pomaže u snalaženju u više od dvjesto zemalja svijeta, a glasovna navigacija je dostupna za oko 80 zemalja i na 46 jezika, među kojima je i hrvatski.

Može ju se koristiti u izvanmrežnom načinu rada, što znači da nećete imati dodatne troškove prijenosa podataka ukoliko u postavkama odaberete tu opciju.

Pogledajte video o aplikaciji Nokia Drive: