TKO ĆE BITI DJ?

Slušajte glazbu na Facebooku s prijateljima

13.01.2012 u 12:29

Bionic
Reading

Novi servis omogućuje ne samo da na društvenoj mreži slušate glazbu istovremeno kad i vaši prijatelji, već i da netko od vas bude DJ

Usluga je najavljena još prošlog ljeta na Facebookovoj konferenciji f8, namijenjenoj razvojnim programerima.

No tek će u idućih nekoliko tjedana postati dostupnom za svih 800 milijuna korisnika najpopularnije svjetske društvene mreže, najavljuju u Facebooku

Kako funkcionira? Nakon instalacije pojavit će se u vašem Timelineu i prikazivati pjesmu koju preslušavate te one koje ste već preslušali.

Iako koristi vanjske glazbene servise, sve ostaje u okviru Facebooka, pa tako možete pratiti što drugi slušaju, a i oni mogu pratiti vas.

Da biste otkrili tko sve od vaših kontakata sluša glazbu, potražite ikonicu s notom u traci s chatom. Ista oznaka pojavit će se i u tickeru s vijestima.

Želite li poslušati isto što i oni, stavite kursor iznad njihovog imena i kliknite dugme 'Listen With'. Glazba će zasvirati uz pomoć servisa koji vaš(a) prijatelj(ica) koristi. Kad krene nova pjesma, uključit ćete se i vi.

Dok slušate, možete i brbljati - jedan na jedan ili skupno. U grupnom chatu može sudjelovati do 50 kontakata odjednom. A možete i prilagoditi postavke da biste kontrolirali s kime dijelite iskustvo slušanja.

Više informacija potražite na stranici posvećenoj servisu Facebook Music