VIDI, MAMA, BEZ RUKU!

Intel kreće u ultrabook ofenzivu

10.01.2012 u 10:23

Bionic
Reading

Najveći svjetski proizvođač čipova predstavio je ultraprijenosnike kojima se upravlja pokretima ruku s ugrađenim senzorima nagiba i beskontaktnim čitačima kreditnih kartica

Intel je tijekom sajma CES u Las Vegasu da će tijekom ove godine na tržište izbaciti više od 75 modela laptopa, piše BBC.

Tijekom travnja počet će svoju najveću marketinšku kampanju u zadnjih desetak godina kako bi nadoknadio usporenu prodaju osobnih računala. Zadnja velika kampanja bila je vezana uz Centrino, davne 2003. godine.

Mooly Eden, Intelov dopredsjednik i šef grupacije za osobna računala, rekao je da s partnerima rade na snižavanju cijena i povećanju veličine zaslona.

Drugi val ultraprijenosnika, naglasio je, bit će moćniji od prvog, što je demonstrirao uz pomoć igrica i brzog kreiranja albuma fotografija.

Predstavio je novi način zaštite identiteta i program zaštite od krađe računala.

Uz pomoć tehnologije NFC, slične onoj kakvu primjerice koristi Google Wallet, moći ćemo uskoro samo mahnuti kreditnom karticom iznad ultraprijenosnika kad poželimo nešto kupiti, umjesto da unosimo podatke u računalo.

Uređaj bi bio povezan s točno određenom karticom, tako da lopov ne bi mogao koristiti ukradenu karticu na drugom računalu.

Eden smatra da će većina ultraprijenosnika imati zaslone osjetljive na dodir, kao i senzore pomoću kojih će biti moguće upravljati računalom bez izravnog dodira ili naginjanjem stroja.

Intel je također objavio strateški savez s tvrtkom Nuance, koja se bavi tehnologijama prepoznavanja govora, a radi na Appleovoj aplikaciji Siri.

Pogledajte nastup Moolyja Edena na CES-u:


Pogledajte i novu liniju Intelovih ultraprijenosnika: