tportal.hr

Zagreb
+15
Osijek
+15
Pula
+12
Rijeka
+17
Zadar
+16
Split
+18
Dubrovnik
+12

SHOPPING U IBM-U

Google se dokopao još patenata

Pripreme za novu rundu patentnih ratova su u tijeku. IBM je krajem godine Googleu prodao više od dvjesto patenata

Datum objave:
4.1.2012 11:02

Zadnja izmjena:
4.1.2012 13:06

Najnoviji paket IBM-ovih patenata, koji je Google kupio 30. prosinca 2011, uključuje 222 patenta koji pokrivaju raznovrsne tehnologije, od upravljanja e-poštom, preko e-trgovine, oglašavanja, prikazivanja web stranica na prijenosnim uređajima, do sustava za razmjenu instant poruka, online kalendara i ugađanja baza podataka, piše PC World.

Div iz Mountain Viewa kupovao je patente Velikog Plavog u dva navrata tijekom prošle godine - tisuću komada u srpnju i još tisuću u rujnu.

Nije još posve sigurno što od toga Google planira iskoristiti za razvoj i nadogradnju, no može se očekivati da će bar dio njih biti upotrijebljen u ratu patentima protiv Applea i njegovih saveznika.

Pojačavanje portfelja patenata vezanih uz mobilne tehnologije bio je jedan od najvažnijih razloga za kupovinu tvrtke Motorola Mobility. Taj 12,5 milijardi dolara (oko 68,75 milijardi kuna) težak posao trebao bi biti zaključen početkom ove godine, nakon što obje tvrtke ishode sve potrebne dozvole.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


tportal aplikacija

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr