Tehnologija DIGITALNI RAT

Saudijci hakirali Izraelce

  • Autor: M. W.
  • 3.1.2012 12:54:20
  • 3.1.2012 11:46:11

Hakeri su uspjeli doći do podataka vezanih uz kreditne kartice barem 14 tisuća Izraelaca. Žele se dokopati jednog milijuna

Saudijski hakeri uspjeli su upasti na vodeći sportski site i dokopati se podataka s kreditnih kartica stotina tisuća Izraelaca, piše The Haaretz.

Osim tih podataka, jedan od njih, koji tvrdi da pripada hakerskoj skupini Group-XP, objavio je navodno i privatne adrese, imena, brojeve telefona i osobnih iskaznica korisnika sitea One.co.il. Napadnuti site objavio je da istražuje što se dogodilo.

Usto, ustvrdio je da su uspjeli upasti u više drugih stranica na kojima Izraelci često kupuju kreditnim karticama te da im je cilj doći do brojeva kreditnih kartica milijuna Izraelaca. Svidjela im se, dodao je, ideja da stotine tisuća Izraelaca zatrpaju banke i kartičarske tvrtke upitima o ukradenim kreditnim karticama.

Izraelske kartičarske kuće tvrde da se ponavljaju imena na objavljenom popisu te da je napadom pogođeno 14 tisuća Izraelaca. Blokirali su sve kartice navedene na popisu, a korisnicima će vratiti novac u slučaju da ih netko iskoristi bez znanja i odobrenja vlasnika.

Posjetitelji stranice One.co.il bili su preusmjereni na pastebay.com, gdje ih je dočekala poruka hakera koji se predstavio kao xOmar 0, a koja im je predložila preuzimanje datoteke s bazom podataka o hakiranim Izraelcima.

Datoteka je uključivala više popisa s pojedinostima o desetinama tisuća ljudi. Na jednom od njih, primjerice, bilo je navedeno 65 ljudi, kupaca proizvoda na stranici Judaism.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još