Tehnologija JURIŠ NA IPAD

Google sprema vlastiti tablet

  • Autor: M. W.
  • 27.12.2011 14:33:13
  • 27.12.2011 12:04:30

Tablet Nexus bi se na tržištu trebao pojaviti razmjerno brzo - najkasnije za šest mjeseci

Još otkad je 2010. godine izbacio iPad, Apple još nije dobio dostojnog suparnika u tom tržišnom segmentu. Mnogi su pokušali - recimo, RIM s PlayBookom, HP s TouchPadom - ali nitko se nije ni približio skidanju jabučara s trona kraljevstva tableta.

Sad se, piše IT Pro Portal, na to sprema Google. Izvršni predsjednik te tvrtke Eric Schmidt potvrdio je kako pripremaju vlastiti tablet. Google Nexus bit će vrhunske kvalitete i na tržištu za najviše šest mjeseci, rekao je.

Treba napomenuti kako je iPad već pod pritiskom znatno jeftinijeg Amazonovog uređaja Kindle Fire.

Novi tablet može Googleu stvoriti probleme s prodavačima brendiranih osobnih računala, koji već rade s divom iz Mountain Viewa na tabletu pogonjenom operativnim sustavom Ice Cream Sandwich tijekom prve polovice iduće godine, piše DigiTimes.

Naime, tablet Nexus vjerojatno će vrtjeti Android 4.1, dok će modeli s Ice Cream Sandwichem koristiti inačicu 4.0, što bi moglo kupce odvratiti od nabavke tableta s Androidom. Asustek već ima liniju tableta s inačicom 4.0, a svoje će linije početkom 2012. izbaciti Acer i Lenovo. Ti modeli moći će biti s vremenom nadograđeni.

Ipak, dominacija iPada, kao i uspjeh tableta Kindle Fire i Nook, mogli bi natjerati neke od proizvođača na promjenu strategije. Acer je, primjerice, već najavio kako će srezati dvije trećine svojih linija proizvoda tijekom iduće tri godine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još