Tehnologija POSTALI DOVOLJNO DOBRI

Smartphone potiskuje kamere

  • Autor: M. W.
  • 23.12.2011 11:02:22
  • 23.12.2011 8:16:22

Pametni telefoni sve više zamjenjuju mjesto koje u srcima i rukama prosječnih potrošača zauzimaju tradicionalni uređaji

Prema podacima iz studije 'Imaging Confluence' tvrtke NPD, 27 posto svih fotografija u Sjedinjenim Državama ove je godine snimljeno pametnim telefonima, deset posto više nego lani. A broj fotografija snimljenih tradicionalnim kamerama pao je osam posto, s 52 na 44 posto, piše AGBeat.

Ne samo što fotografiranje mobitelom većini Amerikanaca postaje dovoljno dobro, već se fotka više i češće nego ikad prije. Vjerojatno zahvaljujući i tome što treba samo posegnuti u džep kako bi se zabilježio neki spontani trenutak. Ipak, čini se kako se za važne događaje još uvijek koriste fotoaparati i kamere.

Prve su žrtve bile manje ručne kamere, koje su lani izgubile 27 posto prodaje (izražene u dolarima), kao i jeftiniji digitalni fotoaparati, čija je prodaja pala za deset posto.

Ponekim uređajima je to dobro došlo. Primjerice, prodano je 12 posto više aparata kojima je moguće promijeniti objektiv, a vrijednost prodaje porasla im je za 11 posto (opet, izražena u dolarima). Digitalcima s optičkim zumom 10x i većim prodaja je porasla za 16 posto (vrijednost prodaje za 10 posto).
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još