LG CINEMA 3D

Omiljeni televizijski program odsad se može pretvoriti u 3D format

19.12.2011 u 16:00

Bionic
Reading

Treća dimenzija polako, ali sigurno ulazi u sve segmente kućne zabave. Danas čak ni mobiteli, monitori ili projektori više nisu imuni na ovaj trend. No, sve je počelo s televizorima. Najpoznatiji proizvođači potrošačke elektronike koriste ovaj novitet u svojim novim modelima, ali samo je LG otišao i korak dalje

Osnovni zadatak za LG-eve stručnjake bio je smanjiti titranje slike, time i zamor očiju, te se riješiti teških i nezgrapnih naočala koje je potrebno puniti. Kao rezultat, nastali su CINEMA 3D televizori. Svi oni osim jasne i realne slike u prikazu 2D i 3D sadržaja nude i nevjerojatno širok kut gledanja i cool funkciju pretvaranja običnog TV programa u 3D.

Kako se nova LG-eva tehnologija Film Patterned Retarder (FPR), umjesto na shutter naočalama temelji na tankom polariziranom premazu na zaslonu, LG CINEMA 3D televizori ne poznaju probleme koji se povezuju s 3D televizorima konkurentnih proizvođača. Upravo suprotno, LG-evi 3D paneli nove generacije osiguravaju superiorno iskustvo gledanja bez titranja, preklapanja i zamućenja slike ili vrtoglavice karakterističnih za uobičajenu 3D tehnologiju.

Za jasnu i živopisnu sliku iznimne svjetline iz svakog kuta, bilo da je riječ o 3D ili 2D prikazu, potrebno je imati samo ultralagane CINEMA 3D naočale koje ne koriste baterije, niti ih treba puniti pa osiguravaju daleko više udobnosti. Kako svaki televizor dolazi s čak 7 pari, uz tehnologiju LG CINEMA 3D obitelj i prijatelji iz svakog kuta doma mogu uživati u 3D sadržaju.

Ne radi se samo o posebnim 3D filmovima, već svaka serija, kviz, utakmica ili omiljena kolekcija DVD-a poprimaju dodatnu, treću dimenziju uz značajku pretvaranja 2D-a u 3D. Na ovaj je način riješen problem nedostatka 3D sadržaja koji je još uvijek prisutan na tržištu.
No, LG nije stao samo na tome.

Najbolji dokaz je njegov trenutno najnapredniji model LG LW980S koji dodatno olakšava svakodnevicu i unapređuje svijet zabave. Riječ je o vrhunskom LED LCD televizoru koji objedinjava LG-evu tehnologiju CINEMA 3D te kristalno čist prikaz na LG-evom NANO FULL LED zaslonu. Njegove brojne napredne značajke čine ga najpametnijim i najudobnijim 3D televizijskim paketom.

Posebno se ističe značajka Dual Play uz koju ljubitelji igara pomoću polariziranih naočala istovremeno preko cijelog zaslona vide dva potpuno različita prikaza, ali u 2D-u. Ovaj atraktivan model, kao i svi LG CINEMA 3D televizori kupljeni do kraja godine, dolazi uz produženo LG-evo jamstvo.

Više informacija na www.lge.hr