SMARTPHONE BLAGDANI

Najbolje božićne mobilne aplikacije

20.12.2011 u 14:26

Bionic
Reading

Svi vi koji 'do gasa' uživate u božićnom razdoblju nemojte zaboraviti na svoje pametne telefone, jer i njih možete pretvoriti u pravi božićni gadget

Vrijeme je da odaberete neke od aplikacija koje nisu samo zabavne, već biste u ovom periodu od njih mogli imati i koristi. Preko svog mobitela možete dobiti odlične ideje za kićenje bora, ali i uređenje stana te recepte za kolačiće. Ako vas zanima samo zabava, i za vas ima zgodnih aplikacija kojima ćete dodatno razveseliti svoje ukućane i prijatelje.

Aplikacije za Androide

Ovo je odlična aplikacija za sve one koji su odlučili ovog Božića biti iznimno darežljivi. Kako biste lakše vodili listu darova koje ste kupili i koje tek trebate kupiti, dovoljno je instalirati ovu božićnu listu. Osim što vam omogućuje da jednostavno vodite evidenciju darova, aplikacija vam pomaže da lakše vodite evidenciju napravljenih troškova. Možete ukucati iznos novca koji namjeravate potrošiti na darove, a kada se počnete približavati limitu budžeta za darove, dobit ćete upozorenje.
Aplikacija je besplatna.

Odlična aplikacija Christmas manager namijenjena je onima koji vole sve držati pod kontrolom. Na glavnom ekranu cijelo vrijeme će vam stajati brojač, odnosno indikator koliko je još dana preostalo do Božića. U aplikaciju trebate unijeti sve stvari koje namjeravate obaviti do Božića, od šopinga do spremanja kolača. Uz brojač svaki dan ćete na glavnom ekranu dobiti ispis stvari koje ste obavili, a koje niste i svaki dan možete širiti popis obaveza koje trebate napraviti. Za svaku obavezu možete staviti i koliko je hitna, tako da će vas vaš Android prvo podsjetiti na najvažnije stvari, a tu i tamo će se na ekranu pojaviti i Djed Mraz, čisto radi ugođaja.
Aplikacija je besplatna.

Ovo je aplikacija s očaravajućim 3D wallpaperom koji će vas svakog trenutka podsjećati da se bliži Božić. Osim odličnog wallpapera, tu je i brojač dana do Božića. Wallpaper ima nacrtano drvce od svjetla koje stalno bliješti, a možete ga namjestiti kao sliku na glavni ekran ili screensaver. Ovo je wallpaper koji je od korisnika dobio prosječnu ocjenu 4,6, dakle skoro najvišu moguću, i jedna je od božićnih aplikacija s nekoliko tisuća pozitivnih komentara korisnika.
Aplikacija je besplatna.

Ako želite stalno uz sebe imati božićno drvce, svakako instalirajte ovu aplikaciju. Pomoću brojnih opcija sami izradite božićno drvce kakvo želite i kakvo ste oduvijek željeli te ga smjestite na vaš početni zaslon. Drvce možete okititi s velikim izborom kuglica, trakica i ostalih ukrasa, te staviti ispod njega darove. I nakon što ste okitili drvce, aplikacija vam omogućava da svaki dan dodajete još neke ukrase ili skidate stare, razmještate ih na druge pozicije, te pomičete drvce po ekranu gdje vam najviše odgovara.
Aplikacija je besplatna.

Ova vam aplikacija neće pomoći da se organizirate, ali će vam svakako pomoći da organizirate što bolju feštu. Aplikacija sadrži gomilu recepata za razna jela s vrlo detaljnim opisima kako pripremiti koje jelo. Naići ćete na jako veliki izbor recepata za tradicionalnu hranu, a uz svaki recept dobit ćete i sliku, tako da znate kako vaše jelo treba izgledati nakon što ga pripremite.
Aplikacija je besplatna.


Aplikacije za iPhone

Aplikacija sadrži 25 recepata za božićne kolače s detaljnim opisom pripreme, te nekoliko fotografija svakog kolača. Recepti su napisani „korak po korak“ tako da čak i ako niste snalažljiviji u kuhinji, neće vam biti problem pripremiti neki od ovih kolačića s aromama cimeta, meda ili badema. Osim recepata, aplikacija sadrži i dio o začinima u kojem možete doznati sve o zimski začinima i koji su od njih ljekoviti, te ima i opciju za vašu vlastitu kuharicu, pa možete napisati i spremiti u uređaj neke od vaših omiljenih recepata.
Aplikacija košta 0,99 dolara.

Svake godine se pitamo kako urediti stan za Božić, a da ne bude isti kao i prethodne godine. Ova aplikacija sadrži stotine savjeta kako urediti stan posebno za Božić. Savjete su dali neki od najuglednijih dizajnera, ali većina savjeta se odnosi na to kako urediti stan običnim dekorativnim stvarčicama koje možete kupiti u bilo kojoj trgovini i koje vjerojatno već imate kod kuće.
Aplikacija je besplatna.

Christmas Photo

Ako želite vašim fotografijama koje ste snimili s iPhoneom dati božićne efekte, ovo je prava aplikacija za vas. Aplikacija sadrži 32 božićna foto-efekta i vrlo je jednostavna za korištenje. Uslikajte se s iPhoneom, odaberite jedan efekt, kapicu, kuglicu, mašnicu ili nešto drugo i smjestite je bilo gdje na fotografiji gdje želite. Fotografije možete odmah poslati mailom svojim prijateljima.
Aplikacija je besplatna.

Ovo je aplikacija koja objedinjuje nekoliko aplikacija u jednoj, tako da sadrži odbrojavanje do Božića, brojne igrice s božićnim temama, nekoliko klasičnih božićnih pjesama, božićne viceve, listu za božićni šoping... Lista za božićni šoping jedna je od zanimljivih stvari ove aplikacije jer u njoj možete sačuvati neke ideje za darove te ispisati ime osobe za koju bi taj dar bio savršen. Preko liste jednostavno možete voditi i evidenciju kupljenih poklona i osoba kojima ste ih kupili.
Aplikacija je besplatna.

Ako svojim prijateljima i obitelji želite poslati božićne čestitke koje ste sami izradili, ovo je onda jedna od boljih aplikacija za tako nešto. Aplikacija ima nekoliko opcija za izradu digitalnih čestitki. Jedna opcija je da možete iskoristiti neku od velikog broja fotografija s božićnim motivima, malo se njome 'poigrati', dodati neke detalje koje poželite i napisati čestitku. Ukoliko vam se nijedna ponuđena fotografija ne sviđa, onda iPhoneom uslikajte što god poželite i od te fotografije napravite sami čestitku. Aplikacija ujedno ima opciju za slanje, tako da čestitku možete poslati mailom čim je napravite.
Aplikacija košta 2,99 dolara.