ZMAJEVI LETE UNAZAD

Skyrim igra godine, unatoč problemima

13.12.2011 u 11:37

Bionic
Reading

Fantazijska igra pokupila je prestižno priznanje Spike Video Awards, iako je za velik broj vlasnika PlayStationa 3 - neigriva

Igrom godine proglasili su ju novinari iz 25 redakcija i agencija, uključujući Wired i IGN.

Ta je odluka dočekana kritikama na pojedinim internetskim forumima zbog bugova u igri, koji su naročito nezgodni koristite li inačicu za PlayStation.

Programeri Skyrima objavili su da rade na rješenju problema i zatražili strpljenje, piše BBC. No spas neće stići brzo, sigurno ne s idućom nadogradnjom, kažu u Bethesdi.

Za one manje upućene, Skyrim je peti nastavak serijala The Elder Scrolls. Igračima nudi oko 300 sati istraživanja bespuća, borbi sa zmajevima i drugim zvijerima te rješavanja zadataka.

Hvaljena je zbog atmosfere i grandioznosti, ali i kritizirana zbog tehničkih problema. Na pojedinim blogovima nazvali su ju 'nezavršenom' i 'pokidanom'.

Igračice i igrači žalili su se na to što zmajevi lete unazad, čarolije ne rade kako bi trebalo, a igra se ruši ili toliko uspori da s vremenom postane neigrivom, naročito na PlayStationu 3. Prema anketi koju je proveo site posvećen igrama IGN, čak trećina korisnika te igraće konzole imalo je takvih problema.

Unatoč tome, Bethesda Game Studios proglašen je studijem godine i osvojio je nagradu u kategoriji 'najbolja RPG igra'

Prema istraživanju tvrtke NPD, tijekom studenoga ove godine stanovnici Sjedinjenih Država kupili su zapakirane video igre vrijedne 1,74 milijarde dolara (oko 9,57 milijardi kuna), 16 posto više nego lani u isto vrijeme. Tko kaže da je recesija?

Skyrim je bio drugi najprodavaniji naslov, nakon Call of Duty: Modern Warfare 3. Nakon samo mjesec dana prodaje Bethsedi nedostaje tek pola milijuna primjeraka kako bi premašila ukupni dosad ostvareni broj prodanih primjeraka prethodnog nastavka serijala The Elder Scrolls.