Tehnologija MOŽDA ŠEF NEŠTO TREBA

Hoće li vam e-pošta pokvariti Božić

  • Autor: M. W.
  • 8.12.2011 11:40:23
  • 8.12.2011 10:34:33

Britanski su zaposlenici toliko opsjednuti e-poštom da gotovo pola njih planira provjeravati ima li poruka vezanih uz posao tijekom božićnih blagdana

Tvrtka za računalnu sigurnost Securenvoy do tog je zaključka došla nakon što je provela istraživanje među 1.000 ispitanika zaposlenih na puno radno vrijeme, piše BBC.

Najskloniji zavirivanju u e-sandučić tijekom blagdana bit će oni između 18 i 24 godine starosti te oni koji su najzabrinutiji zbog mogućeg gubitka posla.

Starije do 50 godina najmanje je briga hoće li im nešto stići u vidu e-pošte tijekom Božića ili ne.

Trećina ispitanika planira provjeravati e-poštu povremeno, a dodatnih 15 posto namjerava to činiti često.

Jedan od pet smatra da će biti manje konkurentni ako ne prate e-poštu tijekom blagdana. Ipak, njih 34 posto uopće neće provjeravati je li stiglo išta s posla.

Studija se pojavila nakon odluke francuskog IT diva Atosa o izbacivanju e-pošte iz internog poslovanja do 2014. godine. Na to su odlučili zato što smatraju da njihovi zaposlenici trate sate svog dragocjenog vremena, kako na poslu, tako i kod kuće, na većinom beskorisne poruke.

Tvrtka već isprobava sustave za razmjenu poruka i druge alternative e-pošti. Zadržat će je za komunikaciju s drugim tvrtkama i klijentima.

Drugo istraživanje, koje je proveo The Work Foundation, sugerira da e-poruke zadiru u privatni život radnika.

Pokazalo se da dvije trećine zaposlenika koje su ispitali ima poriv odmah odgovoriti na pristiglu e-poštu, dok je trećina provjerava bar svakih 15 minuta, putem osobnih računala, pametnih telefona ili tableta.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još