Tehnologija TRŽIŠNI BUM

Milijun aplikacija za pametne telefone

  • Autor: M. W.
  • 5.12.2011 13:27:14
  • 5.12.2011 11:41:36

Aplikacijama namijenjenima tabletima, pametnim telefonima i sličnim uređajima trebalo je malo više od tri godine za taj rezultat

Prije tri i kusur godine većina ljudi jedva da je znala što je aplikacija. Nisu bile tako veliki hit na prijenosnim uređajima kao što su danas, kad možete skinuti raznovrsne korisne programe, igre, programe za prilagodbu i alate samo jednim pritiskom prsta.

Prema podacima Mobilewalle, još nas jako malo dijeli od milijun aplikacija ponuđenih na mobilnom tržištu. Nije baš jasno, piše PC Mag, kako ih točno broje, odnosno govore li o aplikacijama općenito (brojeći zasebno inačice iste aplikacije za iOS i Androide, recimo) ili je doista riječ o jedinstvenih milijun aplikacija.

Kako bilo, riječ je o važnom trenutku za povijest mobilnih aplikacija. U petak, 2. prosinca 2011, Mobilewalla je izbrojala točno 987.863 aplikacije. Do danas je taj broj porastao na 995.171, što znači da bismo do prvog milijuna mogli doći vrlo brzo, vjerojatno još prije Božića.

Procjenjuje se da na tržište izađe oko dvije tisuće aplikacija svaki dan. U predblagdansko vrijeme još i više.

Tko drži najveći udio? U Appleovu App Storeu su 593.663 aplikacije (što je 60 posto tržišta). Slijedi Android sa 322.281 (oko 32 posto), pa Blackberryjev App World i Windows Phone Marketplace, koji zajedno imaju manje od sto tisuća aplikacija (skoro pa osam posto).
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još