IDUĆI PUT - BANKE

I Ujedinjeni narodi na meti hakera

01.12.2011 u 11:32

Bionic
Reading

Haktivistička skupina objavila je više od sto korisničkih imena, adresa e-pošte i lozinki zato što smatra da je UN - korumpiran

Čini se da korisnički podaci koje je TeaMP0isoN objavio pripadaju UNDP-u (čiji su sustav, kako izgleda, prvotno razvalili), OECD-u, UNICEF-u, WHO-u i drugima.

Hakeri su na web siteu PasteBin ustvrdili da neki korisnici uopće nisu imali lozinku. Optužili su UN-ovce da su 'lažnjaci' te da omogućavaju 'uvođenje novog svjetskog poretka'.

UN je priopćio da su objavljeni podaci sa starog poslužitelja, koji više nisu ni aktivni ni aktualni. Poslužitelj su ipak, za svaki slučaj, isključili.

Ni oni ni haktivisti nisu rekli kako je napad točno izveden. Ekipa iz TeaMP0isoNa je tek poručila da će to prepustiti 'stručnjacima za sigurnost' iz UN-a.

Ta je skupina nedavno objavila da će se udružiti s Anonymousom na novoj inicijativi, nazvanoj Operacija Robin Hood, koja će za cilj imati banke i financijske institucije. Naveli su da će skidati novac s kreditnih kartica i donirati ih pojedincima i dobrotvornim ustanovama.

Poznati su po napadu na web site proizvođača Blackberryja i objavljivanju privatnih podataka o bivšem britanskom premijeru Tonyju Blairu, piše BBC