Tehnologija OGROMAN RAST

Pametni telefoni sve važniji turistima

Traženje turističkih odredišta putem pametnih telefona u svijetu je u zadnjih godinu dana poraslo 1.200 posto, čime ti telefoni uz druge napredne informacijsko-komunikacijske tehnologije (ICT) postaju sve važniji i za rezervacije i prodaju turističkih usluga, istaknuto je uz ostalo ovog tjedna na sajmu 'International Travel and Destination Expo-ITDE' u Splitu

Taj se sajam ove godine, od 24. do 27. studenog, održavao prvi put u splitskom hotelu Le Meridien Lav, bio je namijenjen većinom poslovnoj publici predstavljajući nove trendove u turističkoj industriji, među kojima posebno porast korištenja društvenih mreža i općenito ICT tehnologije u modernom turizmu.

Ističući da je zadovoljan kako je sajam primljen kod publike, kao i brojnim predavačima, posebno iz Tripadvisor-a i Google-a, direktor sajma ITDE Joško Nikolić kazao je i kako je sajam pokazao da je turizam sve više povezan s online tehnologijama.

Primjer za to je i podatak da se 41 posto turista pri odabiru odredišta povodi za tim što su drugi ljudi o tom odredištu napisali na internetu, 62 posto ih preko interneta traži podatke o odredištu, a sve više i rezerviraju putovanja, smještaj i druge turističke usluge putem interneta i pametnih telefona.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još