NEMA KAMO NE MOGU

S Google Mapsima u shopping

30.11.2011 u 10:09

Bionic
Reading

Inačica aplikacije Google Maps za Android 6.0 imat će zemljovide lokacija u zatvorenom prostoru

Korisnici u Sjedinjenim Državama i Japanu moći će zaviriti u trgovine (recimo Macy's ili Ikeu), trgovačke centre i zračne luke, kako bi vidjeli gdje se što nalazi i što bi im moglo biti zanimljivo, piše eWeek

Evo kako to funkcionira. Google Maps će zumirati zgrade u kojima je mapa lokacija u zatvorenom prostoru dostupna. Približna lokacija korisnika (plus-minus nekoliko metara) bit će na mapi označena plavom točkicom.

Aplikacija će također koristiti mogućnosti otkrivanja lokacije koje pružaju telefoni pogonjeni Androidom, a koje se oslanjaju na GPS, bazne postaje i WiFi čvorišta kako bi utvrdili poziciju korisnika u zgradama s više katova.

To će biti korisno za, recimo, brzo pronalaženje trgovine u velikim trgovačkim centrima ili odgovarajućeg izlaza na aerodromu. No, prije toga će morati riješiti problem - kako dobiti dozvolu za kartografiranje zatvorenih prostora i njihov javni prikaz online.

Google je pozvao tvrtke da se priključe tako što će poslati mape svojih poslovnih prostorija. Naravno, pokušat će iz toga izvući maksimum novca za mobilno oglašavanje.

Pogledajte video: