PREVRŠILI MJERU

Durex nadrapao zbog lošeg tvita

29.11.2011 u 12:45

Bionic
Reading

Zbog propusta u kampanji na Twitteru, Durex se tijekom prošlog tjedna uvalio u nevolje u Južnoafričkoj Republici navukavši bijes aktivistica za ženska prava

Kampanja se vrtjela oko hashtaga #DurexJoke. Putem tvrtkina korisničkog računa @DurexSA tvitali su viceve na temu seksa i poticali druge tviteraše da im se pridruže, piše Business Insider

Sve je bilo u redu dok nisu malo pretjerali. Evo šale kojom su prevršili mjeru:

Zašto je Bog muškarcima dao penise? Da bi imali barem nečim zatvoriti ženska usta.

Neukusno, čak i za tvrtku čije je poslovanje utemeljeno na seksu. Takav vic naročito nije smiješan u Južnoafričkoj Republici, zemlji u kojoj barem jedan od četiri muškarca priznaje kako je silovao barem jednu osobu i koja ima zloglasnu povijest vezanu uz tu temu.

I još se pojavio dan prije šesnaestodnevne kampanje protiv zlostavljanja žena i djece.

Razumljivo, pobunile su se lokalne aktivistice za zaštitu ženskih prava, a Durex je zasut prigovorima i pozivima za bojkot proizvoda.

Da se širenje skandala zaustavi, vjerojatno bi bilo dovoljno ispričati se. No Durex je to odbio poručivši nezadovoljnima da pronađu smisao za humor i nastavio tvitati šale do kraja tog dana.

Popustio je pod pritiskom tek idući dan, obrisao sporne tvitove i krivnju prebacio na lokalnu agenciju za odnose s javnošću. Premalo, prekasno.