SVE ZA BESPLATNE IGRE

Sina nazvali po liku iz igre Skyrim

18.11.2011 u 12:13

Bionic
Reading

Što će dvoje ovisnika o igri 'Elder Scrolls' napraviti ako se zaljube, vjenčaju i dobiju sina 11. studenog 2011. godine? Nazvat će ga Dovahkiin

Da, da, dobro ste pročitali. Prvorođenac Megana i Erica Kellermeyera dijeli rođendan s 'The Elder Scrolls V: Skyrim', novim nastavkom popularne Bethesdine igre, čija je inačica za Xbox 360, PlayStation 3 i računala pogonjena Windowsima baš na taj datum stigla u trgovine.

To im je bilo dovoljno da ga nazovu Dovahkiin Tom Kellermeyer. Ako ste se pitali, Dovahkiin znači Dragonborn (iliti Zmajorođeni) u svijetu Elder Scrollsa.

Megan je o namjeri da sinu nadjene takvo ime pisala na svom blogu još i prije no što ga je rodila. Ime joj se učinilo fantastičnim, ali imala je i dodatnu motivaciju.

Bethesda je, naime, pokrenula nagradnu igru da bi promovirala svoje novo izdanje u kojoj je tražila od sudionika da svoje dijete - ako je rođeno 11. studenog 2011. - nazovu u skladu s imaginarnim svijetom računalne igre.

Dovahkiin je začet prije no što su čuli za nagradnu igru, za koju suprug nije ni čuo, pisala je Megan. A ona je htjela nešto posebno za svog sina. To 'nešto posebno' su besplatne igre iz Bethesdinog kataloga, i to doživotno.

Priznala je da je dugo razmišljala o imenu, važući i procjenjujući utjecaj koji će imati na njegov život. Što se više premišljala, to joj se više svidjelo. Bez obzira na nagradnu igru, kaže.

Društvu u Bethesdi se to svidjelo, pa je Megan dobila 'Steam key', koji će im (a valjda i Dovahkiinu, kad poraste) doživotno učiniti dostupnim sve igre koje ta tvrtka izbaci na tržište, kao i već postojeće.

Kritičarima je rekla da nikad svoje dijete ne bi nazvala imenom koje bi joj bilo ružno ili strašno prosječno, piše Tom's Guide

Tko je Dovakhiin? Pogledajte video: