Tehnologija U UTRCI S APPLEOM

Sony priprema televizor budućnosti

  • Autor: M. W.
  • 11.11.2011 13:14:32
  • 11.11.2011 10:58:26

Prodaja TV uređaja pada. Vrijeme je za nešto novo. Sony se sprema izbaciti platformu za koju vjeruje da se može nositi i s Appleom

Svi očekuju da će televiziju budućnosti osmisliti Apple. No, to nije pokolebalo ekipu u Sonyju i njihovog šefa Howarda Stringera, koji i sami rade na novom, drukčijem TV-u, piše Bgr.com.

Stringer je uvjeren da ne mogu nastaviti prodavati televizijske uređaje kao dosad - svaki im donosi gubitak, tvrdi.

Ne sumnja da je Steve Jobs namjeravao dizajnirati potpuno novu vrstu televizije, ali smatra da će proći puno vremena dok se gledatelji ne prebace na nešto drugo.

Već se neko vrijeme priča kako će Apple koristiti svoju tehnologiju za prepoznavanje govora Siri za upravljanje novim TV-om.

Što Sony sprema? Stringer nije otkrio pojedinosti, ali je rekao da je spreman prihvatiti bilo koji izazov tvrtke iz Cupertina.

'Zadnjih pet godina gradio sam platformu s kojom bih se mogao natjecati sa Steveom Jobsom', pohvalio se. 'Sad je završena i spremamo se pokrenuti je.'

Sony je nedavno objavio gubitke u poslovanju četvrti kvartal zaredom te priznao pad u prodaji televizora na tromjesečnoj razini.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još