KONAČNO!

Google+ sad ima i poslovne stranice

08.11.2011 u 09:53

Bionic
Reading

Među prvima koji su otvorili stranice su finska kompanija Roxio (poznata po igrici Angry Birds), Macy's, Pepsi, Toyota, CNN...

Osim njih, 17 Googleovih odjela pokrenulo je vlastite stranice, uključujući YouTube, Gmail i Android.

Dosad su na sto dana starom Google Plusu samo pojedinci mogli imati svoje profile. Sad to može bilo koje poduzeće, institucija, udruga ili druga skupina.

Najveće lansiranje nekog Googleovog proizvoda na tržište dosad, kako ga je za The Daily Telegraph opisao dopredsjednik te tvrtke za Google+ Bradley Horowitz, želi privući poslovne korisnike na mrežu sa 40 milijuna članova.

Horowitz je uvjeren da će jedinstvene mogućnosti koje G+ nudi, poput Hangoutsa, Circlesa i duboke integracije s YouTubeom, biti dovoljan mamac.

Kao primjer navodi osnivača tvrtke Dell Michaela Della, koji Google+ koristi od prvog dana za komunikaciju s kupcima i partnerima.

Google je također pokrenuo uslugu Direct Connect. Kad god netko utipka plus ispred naziva tvrtke u Googleovu tražilicu, bit će izravno usmjeren na njenu G+ stranicu. Ukoliko je, naravno, ima.

Google, kao i njegovi rivali Facebook i Twitter, zna da su korporativni korisnici ključan sastojak uspjeha društvene mreže. Tvrtke ih žele koristiti za izravnu komunikaciju sa svojim korisnicima, što i korisnicima odgovara, a uz to dobiju priliku za popuste i nagrade.

Na Plusu će moći dijeliti informacije o sebi, pozivati korisnike na videochat ili postavljati pitanja, tražeći njihovo mišljenje, piše CNET.

Za početnike je div iz Mountain Viewa pripremio Google+ Your Business, vodič o tome kako pokrenuti poslovnu stranicu na Plusu, koji nudi i ikonice za mrežne stranice korisnika. Najavljen je i bedž koji će omogućiti dodavanje kompanijine G+ stranice u Krugove bez napuštanja stranice na kojoj se bedž nalazi.

A, kad smo već kod poslovnih stranica, niti tportal.hr nije gubio vrijeme, tako da novu G+ stranicu tportala možete pogledati ovdje