JAWBONE UP

Hoće li vam ova narukvica promijeniti život?

07.11.2011 u 11:14

Bionic
Reading

UP, novi proizvod tvrtke Jawbone, zna koliko vježbate, jedete, spavate... Sve to može podijeliti s drugima i još vam dati mudar savjet kako živjeti bolje

Traka za ruku koja prati vaše pokrete i još mnogo toga upravo je lansirana na tržište. Dostupna je za 99,99 dolara (oko 550 kn), piše Slashgear

Usklađuje se s uređajem pogonjenim operativnim sustavom iOS (recimo, iPhoneom) pomoću priključka od 3,5 milimetra, koristeći Jawboneovu besplatnu aplikaciju. Otporna je na vodu. Koristi bateriju koja traje do deset dana, koju je moguće ponovno puniti.

Koristi senzore za pokret i vibracijski motor sličan onima u mobitelima. Prati kako vježbate i spavate, a može vas čak i - pomoću blagih vibracija - podsjetiti kad je vrijeme za razgibavanje ili probuditi u pravo vrijeme.

Za praćenje vježbanja kombiniraju se podaci koje prikupi traka i oni do kojih dođe aplikacija, da bi vam pokazali gdje ste sve bili, koliko brzo ste tamo stigli i koliko ste naporno vježbali.

Brojat će sate koje ste proveli spavajući, izvijestiti vas koliko ste duboko usnuli, koliko ste dugo bili budni te kakva je opća kvaliteta sna bila. Temeljem tih podataka traka vas može probuditi u vrijeme koje smatra optimalnim.

Ali to nije sve. Spojite li je s iPhoneovom kamerom, sveprisutna traka može pratiti i vaše obroke. Popunite li anketu o svakom obroku, izvući će iz vašeg prehrambenog ponašanja obrasce koji vas čine sretnim, kao i one zbog kojih se osjećate napuhnuto, jadno i apatično.

Na Jawboneovim stranicama možete pratiti kako ide drugim korisnicima i ubacivati vlastite podatke, ako baš želite. Dolazi u tri veličine i sedam boja - crnoj, smeđoj, bijeloj, srebrnoj, plavoj i dvije varijante crvene. Pa da vidimo kako je nećete uspjeti upariti s dresom i trenerkom!